Månedens medlemsportræt


  Februar - Sara and Sasan


Hvornår ankom I til Danmark og hvorfor er I her? 
Vi ankom til Danmark den 1. april 2014. På grundlag af Greencard-ordningen, begyndte vi på en stor udfordring og en enormt forandring i vores liv. Nu er vi her altså, og søger professionelle muligheder til at bygge vores fremtid på. 
 
Hvad arbejder I med og hvad bruger I jeres fritid på? 
Vi søger begge job i øjeblikket. Sasan er ingeniør med baggrund i høj og medium spændingssystemer og olie og gas projekter, og jeg, Sara, er projektplanlægger med baggrund i jernbaneindustrien som profession. 
Vores fritid bruger vi på sport, se film, venner og selvfølgelig på at være frivillig. 
 
Hvorfor meldte I jer ind i Cph Volunteers? 
Vi ville virkelig gerne lære mere om dansk kultur, socialisere os med danske og internationale mennesker og få nye venner. Derfor anbefalede en af vores venner os at Cph Volunteers ville være et sted hvor vi kunne få disse ønsker opfyldt. Derfor meldte vi os ind i Cph Volunteers.
 
Hvad er jeres bedste oplevelse hos Cph Volunteers? 
Alle arrangementer vi har deltaget i har været pragtfulde og har skabt mange dejlige og mindeværdige tider i vores liv. Blandt de mange arrangementer har vi dog specielt været glade for ”Københavns Middelalder Marked”. 
Generelt har vi lært meget fra andre og vi har altid oplevet en positiv atmosfære og en venlig attitude.Oktober - Louisa Lam


Hvorfor meldte du dig til Cph Volunteers?
Jeg hedder Louisa Lam og jeg har været medlem af Cph Volunteers i flere år. Når jeg tænker over det, så har min deltagelse bragt fantastiske muligheder og betydningsfulde sammenspil mellem folk med sig – på tværs af etnicitet, kultur og varme venskaber. 
 
Hvad er det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers?
Det, at have en sådan mulighed for at tilmelde sig selvvalgte arrangementer har belyst og åbnet mine øjne for det smukke ved at bo i Danmark, specielt, når man tænker på, at jeg samtidig lærer nye steder at kende samt får oplevet en bred vifte af kreativitet, som hver enkelt arrangement fører med sig.
 
Ligeledes må jeg sige, at størstedelen af aktiviteterne anses af mig for at været blevet gennemført eller koordineret af en høj standard, uanset om det var for at etablere kontakt med eller at støtte organisatorerne på stedet sammen med den involverede leder på området/bestyrer. Oftest var umiddelbare kontakter via e-mail eller telefon på stedet tilstrækkelige og man følte sig godt informeret om opgaven på forhånd, hvorfor jeg følte mig godt rustet til opgaven. Personalet var generelt venlige og underholdende at arbejde sammen med, uanset om opgaven gjaldt store eller små begivenheder.
 
Fortæl os om den bedste oplevelse du har haft sammen med Cph Volunteers.
Generelt synes jeg, at opgaverne blev stillet i tide og man kunne nå at få ro på inden, uden nogen ubehagelige overraskelser. Vagterne var som regel velkoordinerede og man vidste om man kunne gå til den forventede tid. Naturligvis var tilgængeligheden af mad og drikke ude på opgaverne tilstrækkelige eller faktisk ganske rigelige – hvilket blev værdsat af mange (uniformerne blev udleveret i tide og det er rart at kunne få lov at beholde dem).
 
Tak for, at I hele tiden skaber muligheden for, at internationale folk kan få lov at opleve og nyde, hvad Danmark har at tilbyde offentligheden i de forskellige årstider. Vi er taknemmelige for at få lov at være en del af begivenhederne fra tid til anden. Tak Cph Volunteers for at I er så godt et team og vi ønsker jer mange flere fantastiske arrangementer og samarbejder i fremtiden. Gud velsigne dig!September - Pedram Jalaly


When did you arrive in Denmark and why are you here?
I arrived in Denmark 3 months ago. Seeking new challenges and undergoing a constructive change in my life I am here on the basis of the green card scheme and looking for a professional job relevant to my academic and work background in business and management.

What do you work with and what do you do in your spare time?
Now I am looking for a job in Denmark as mentioned previously. My background, goes to the field of medical equipment (and a bit food industry) where I used to be in charge of Sales & Marketing and Commercial management also consulting roles. Given the job hunting as a full time job, my activities during my spare time include: doing sports (running, fitness...), socialising with friends, volunteering, learning Danish and net surfing.

Why did you join Cph Volunteers?
In order to get involved with social activities and Danish society, know Danes more, make some friends, having a positive contribution and last but not least lending a hand to Copenhagen :-)

What is your best experience with Cph Volunteers?
Each single event, occasion and shift with Cph Volunteers has had its own taste and experience, but amongst others I would say: my first shift at Copenhagen Fashion Festival/Week, which also was my first day of volunteering through you, was cool, rewarding and full of excitement. The DHL relay was truly fabulous and memorable for me as well. Thank you all very much.August - Portia Tingyun Ji


When did you arrive in Denmark and why are you here?
I arrived in Denmark in September 2010 for work.

What do you work with and what do you do in your spare time?
I am doing shipping logistics work. In my spare time, I like meeting friends, cycling in the nature, Zumba and culture activities in Copenhagen.

Why did you join Cph Volunteers?
I have been participating in volunteer events since many years ago. It is a very good way to explore a city and its culture, to meet new people, to experience new things, especially when I was new in a place. And I enjoy helping.

Tell us your best experience with Cph Volunteers...
I had a lot of great experiences with Cph Volunteers. It's too difficult to say which one is the best. Besides that I have met many interesting people, I learned new things during each event. For example, I learned how to be a bartender; how to work at cashier, at information desks and many other things. I really like that.
 Juli - Flemming Mortensen


Hvorfor meldte du dig ind i Cph Volunteers?
Jeg gik lidt ufrivilligt på efterløn efter 35 år i kopi/print branchen, deraf de sidste 12 som underviser, så jeg sad på nettet og ledte efter tilbud på oplevelser, museer og andet da jeg faldt over muligheden for at deltage i halvmaraton som hjælper. Det lød spændende, så jeg meldte mig ind uden egentlig at tænke over hvad Cph Volunteers var. 
 
Hvad laver du til hverdag og i din fritid?
Som sagt er jeg på efterløn så der er tid nok til at cykle. Jeg deltager i "Træd Til Danmark" blandt andet og elsker mine 2 cykler til vinter og sommer, går 5 km hver morgen for at holde mig i gang, plejer min altan som her i sommer har tomater, ærter, krydderurter og et æbletræ. Samtidig har jeg 2 børnebørn på 6 og 3 som også skal passes og besøges af farfar, jeg er rigtig glad for at læse og så roder jeg lidt med slægtsforskning som der nu pludselig er tid til.
 
Hvad har været din største oplevelse i forbindelse med en opgave?
Min første opgave, at stå under uret på Københavns Hovedbanegård forud for halvmaraton uden at ane hvad man er gået ind til og ikke kende en sjæl og derefter møde mennesker fra Danmark, Japan, Spanien og hvad ved jeg. At få en makker og så ud i mylderet med rød jakke og et skilt hvor der står guide, møde masser af glade mennesker der spørger om alt mellem himmel og jord som man kan hjælpe med, også med humor og med en afslappet attitude. Jeg kom hjem fra den dag med et stort smil på ansigtet og en glæde indeni, og gik straks i gang med at finde ud af,  hvad Cph Volunteers egentlig var og hvad jeg ellers kunne tilmelde mig.
 
Hvad er det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers?
At møde nye mennesker som er positive, venlige, og samtidig er der et fantastisk mix af personer unge, ældre, danskere og udlændinge (forleden mødte jeg en pige fra Nepal, det havde man ikke lige regnet med).

At udføre en opgave som hjælper arrangøren med at gennemføre en event og de mange forskellige opgaver. Jeg har som sagt været guide ved halvmaraton, solgt indgangsbilletter ved en dankortautomat på Middelalder Marked med en kø så lang som Føtex i weekenden og med mange små børn, som fik et vikingestempel på hånden, som de synes var fantastisk. Har også pillet banen ned ved Warrior Dash, som var lidt hårdt.

Og overalt mødte man glade mennesker og det tager man sig med hjem og jeg er meget stolt af mine T-shirts som giver mulighed for at fortælle om Cph Volunteers.

Samtidig føler jeg mig hjemme i disse opgaver. Det er jo det mit arbejde har gået ud på de sidste 12 år, hvor jeg har mødt og guidet nye mennesker hver eneste dag.Juni - Mie Kristiansen


Hvorfor meldte du dig ind i Cph Volunteers?
Jeg sad tilfældigt og søgte på internettet efter events generelt i København. Lige pludselig så stødte jeg på CPH Volunteers' hjemmeside - og efter ca. 5 minutter på hjemmesiden var jeg allerede overbevist. Jeg måtte bare tilmelde mig. Jeg er en smilende og glad pige, altid serviceminded og så elsker jeg virkelig events, hygge & København. Så det var virkelig bare en dejlig følelse, da jeg fik en bekræftelse på, at nu var jeg medlem af CPH Volunteers.

Hvad laver du til hverdag og i din fritid?
Til dagligt går jeg på pædagogseminariet på Strandvejen i København. Jeg har længe passet børn og har stort set altid kunne mærke, at det var det helt rigtige for mig. Jeg elsker at være sammen med veninderne, familien, at rejse, blogge (Mizzepii.dk), se film, gå på café, tage til events osv. Jeg elsker følelsen af at hjælpe andre og har flere gange været frivillig til forskellige indsamlinger. Udover det er jeg også bloddonor - og jeg elsker det. 

Hvad har været din største oplevelse i forbindelse med en opgave?
For at være helt ærlig, så har jeg kun været medlem af CPH Volunteers i en uges tid nu. Jeg var til mit første event i går "Københavns Middelalder Marked 2014". Jeg var en smule nervøs, lige da jeg mødte op, da jeg ikke havde prøvet det før. Men det overgik virkelig alle mine forventninger! Det var virkelig noget af en oplevelse. Mens vi var på vores vagt, så hyggede vi bare helt vildt og alle var glade og imødekommende. Det var helt bestemt en fed oplevelse, og det var nogle søde frivillige, som var med. Jeg har allerede booket mig på flere kommende events - og jeg glæder mig allerede rigtig meget.

Hvad er det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers?
Det bedste er virkelig sammenholdet. Alle hygger sig, og man kan ikke andet end at holde af hinanden. Udover det - så er det jo også bare en dejlig følelse at kunne hjælpe andre. Jeg ser frem til en masse spændende oplevelser samt en masse nye bekendtskaber.Maj - Zirun Jia


Hvorfor meldte du dig ind i Cph Volunteers?
Jeg har været medlem hos Cph Volunteers i snart et år. Det har været en rigtig glædelig oplevelse fordi det giver mig en god mulighed for at være med til Københavns mange kulturtilbud. Samtidig er det super spændende at møde andre søde frivillige kolleger.

Hvad laver du til hverdag og i din fritid?
Jeg arbejder til daglig som dataanalytiker hos verdens største containerfragt firma. I min fritid er jeg frivillig bartender et par gang om måneden, og så kan jeg også godt lide at rejse.

Hvad har været din største oplevelse i forbindelse med en opgave?
Den sjoveste oplevelse var nok Fastelavnsfesten i Valby kulturhus. Uden Cph Volunteers ville jeg, højst sandsynligt, ikke være kommet til at opleve en sådan dansk traditionel festival og lege med børnene - ikke inden jeg får mit eget i hvert fald.

Hvad er det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers?
Det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers er, at jeg får rigtig meget ud af det med en god samvittighed.April - Birte Hagelund


Hvorfor meldte du dig ind i Cph Volunteers?
Jeg meldte mig ind fordi jeg godt kan lide at være med til specielt de store events i København. Jeg kan lide at møde nye mennesker og mennesker fra mange forskellige lande samt få nye indsigter.

Hvad laver du til hverdag og i din fritid?
Jeg dyrker en del sport, nyder kulturlivet, min familie, frivilligt arbejde og regner med, jeg snart skal i gang med at undervise lidt igen.

Hvad har været din største oplevelse i forbindelse med en opgave?
Der har været rigtig mange gode og sjove oplevelser, men det største var en kontakt med to kvindelige smykkedesignere fra Colombia, jeg fik under Copenhagen Business Cup i år. De repræsenterede Colombia og var med i konkurrencen. Jeg var efterfølgende sammen med dem i Tivoli og så inviterede jeg dem med hjem. De var glade for at se et dansk hjem og spise dansk mad. Vi talte om Danmark og Colombia i adskillige timer. Det var på alle måder gensidigt berigende.

Hvad er det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers?
Det bedste er de mange spændende mennesker jeg møder på opgaverne og at vi løser opgaver sammen. Et gensyn med dem, jeg har været sammen med før, synes jeg også er herligt. Og så er de fleste events, jeg har deltaget på, velorganiserede. Derudover har jeg fået indsigt i mange forskellige spændende områder gennem arbejdet med Cph Volunteers.Marts - Martin Spliid


Hvorfor meldte du dig ind i Cph Volunteers?
Jeg var frivillig til Copenhagen Historic Grand Prix for en del år siden (mener det var 2010) og hørte der at en del af de andre kom fra noget der hed Copenhagen Volunteers. Det måtte jeg lige finde ud af hvad var og efter at have læst om det meldte jeg mig til. Jeg har altid nydt at arbejde som frivillig, da man møder mange forskellige mennesker i forskellige situationer

Hvad laver du til hverdag og i din fritid?
Jeg arbejder til dagligt som gruppeleder hos SCIENCE IT (IT-afdelingen hos Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet), hvor jeg leder gruppen af lokalsupportere på Frederiksberg Campus. Min fritid lige nu står på overtagelse af hus og en kommende baby.

Hvad har været din største oplevelse i forbindelse med en opgave?
Alle opgaver for Cph Volunteers har været de største oplevelser. Jeg har aldrig været med for selve begivenheden, men mere for at opleve de forskellige mennesker - både de andre frivillige og deltagerne af begivenheden.

Hvad er det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers?
At kunne hjælpe til ved forskellige former for begivenheder, hvor det handler om at give andre en god oplevelse.Februar - Mary Priya Zachariah


When did you arrive in Denmark and why are you here?
I arrived in Denmark in 2009 on account of my husband’s work.

What do you work with and what do you do in your spare time?
I have a BA in Psychology/Sociology, and I did my Event Management at the University of San Diego, California.

In 2010, I decided to start working towards my own business. Because of my personal history and my intense love of different cultural customs while extensively travelling, I decided to base my business on empowering women by embracing their core identities through the medium of cultural art, travel, music, dance, and crafts. My company is called Ma’Mela which means My Cultural Fair. www.mamela.dk

I play badminton, swim and paint in my spare time.

Why did you join Cph Volunteers?
I am what one would call a ‘cultural freak’ and I love absorbing all what I can of the cultural life of Copenhagen. I am thankful for the opportunity of volunteering for the Cph Volunteers which makes it even more possible.

Having heard about Cph Volunteers, I decided to join in because it met all my creative needs. It makes me come alive to be with people, see their talents, find out what ticks, experience the vibe, etc.

Tell us your best experience with Cph Volunteers...
2 event experiences that stand out for me:

a) My best work experience with Cph Volunteers was the Dominoes event. The UK management was terrific even though there were minor problems, and personally, I learnt a lot on how to keep your cool under stress, from their team leaders.

The second was a member event:

b) The Danish Democracy – Denmark and the Danes: Danish national identity and political culture – by Jakob Buksti. This lecture really shed a lot of light for me about Denmark and the Danes, and it really helped me in understanding and accepting the ‘closed’ social society mentality. I definitely would recommend this lecture to all foreigners, and Danes too. I love Denmark and the Danes!! Yippee……!Januar - Elise Grøndahl


Hvorfor meldte du dig ind i Cph Volunteers?
Jeg meldte mig ind i sin tid for at udvide mit netværk og prøve nogle nye og lidt anderledes ting.

Hvad laver du til hverdag og i din fritid?
Til hverdag arbejder jeg med turisme og er med til at sørge for at der kommer masser af turister til Danmark :) Fritiden bliver brugt på familien, venner, Cph Volunteers når arbejdet tillader det, rejser, teater, koncerter og hvad byen ellers byder på af kulturelle muligheder.

Hvad har været din største oplevelse i forbindelse med en opgave?
Oh, den er svær - der har været mange gode oplevelser, men den største var nok min første opgave, som var chokoladefestivalen :)

Hvad er det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers?
Alle de fantastiske mennesker!December - Marc Le Devendec


When did you arrive in Denmark and why are you here?
I came in Denmark 1st January 2004 for work.

What do you work with and what do you do in your spare time?
I am working as a consultant in the telecommunications field.

Why did you join Cph Volunteers?
I joined mid 2013. I started as a volunteer with the Copenhagen Comics and was looking for similar activities when I found CPH Volunteers. CPH Volunteers is a nice option since they propose various events and you can join depending on your interests and availability. I think that volunteering is a nice way to meet new people and to discover various events happening in the city.

Tell us your best experience with Cph Volunteers...
Difficult to say... many events are of interest, may be Dominoes at the beginning of August since it was a really big event where we set up thousands of bricks in the center of CPH, there was also a very nice party in the evening. The event was organized by KIT, who is also responsible for the organization of the event for Green CPH, 22nd of January 2014!!


 November - Jeannette Kjær Eriksen


Hvorfor meldte du dig ind i Cph Volunteers?

Min veninde anbefalede mig at blive medlem af Cph Volunteers, da hun selv havde været med til en masse gode events og fået mange spændende opgaver. Jeg meldte mig ind fordi, jeg synes, det lød interessant, og fordi jeg altid er frisk på nye oplevelser og anderledes opgaver. Desuden ville jeg gerne gøre en god gerning og give en hjælpende hånd med at være frivillig.


Hvad laver du til hverdag og i din fritid?

Til daglig arbejder jeg som lægesekretær på en kræftafdeling og jeg er i gang med Sundhedskommunom-uddannelsen ved siden af arbejdet, hvilket jeg rigtig rigtig glad for. Fritiden bruger jeg sammen med familie og venner. Jeg træner i et fitnesscenter og løbertræner til et halvmaraton, som jeg skal deltage i til foråret. Jeg elsker at rejse og bruger gerne al min ferie i alverdens spændende lande og får nye minder for livet.


Hvad har været din største oplevelse i forbindelse med en opgave?

Jeg synes, der har været rigtig mange gode oplevelser og jeg møder altid så mange søde og imødekommende medlemmer i Cph Volunteers, hvilket er en skøn oplevelse i sig selv. Sidste år var jeg garderobe assistent til MTV EMA pre party awards show, og det var skægt at stå og gøre alle bøjlerne klar i garderoben samtidig med at Rasmus Seebach, Medina og mange andre sangere stod ved siden af og lavede lydprøver og øvede sig til aftenens show. Senere på aftenen havde vi mulighed for at slappe lidt af og nyde showet, så vi gik en runde og kom ind i VIP loungen og mængede os for et øjeblik med alle kendisserne:-)


Hvad er det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers?

Det bedste er, at man får så mange positive og spændende oplevelser. Jeg synes, at det er super skægt at være på diverse opgaver og møde nye skønne mennesker, og at prøve noget, som man ellers ikke havde mulighed for. Jeg synes det bedste er, at man giver en hjælpende hånd og yder en indsats samtidig med, at man får så meget god energi tilbage, og har fede oplevelser at tænke tilbage på.October - Qasim Wasim Dar


When did you arrive in Denmark and why are you here?

After a lot of re-organization of my work related activities at home in Pakistan I arrived in Denmark in May 2011. My childhood with books by Hans Christian Andersen and the interest in the future with deep concern with the Environment of the World for the common good of the people really pulled me straight to Copenhagen.

Living abroad had definitely many choices for me but the Copenhagen Summit, COP 15 Conference at City of Copenhagen set  such compelling pressing goals for a Cleaner Greener City that it made me think many times on how best to reassess and blend the available real economic factors with the so called Brain Drained Talent across our boundaries. Hence there was no other option but to share our experiences and try and create better opportunities for all.


What do you work with and what do you do in your spare time?

My work is an active blend of entrepreneurship, applied academics and public policy initiatives trying to add to the much needed human capital and social support to the ever stressed energy sector.

And at the same time looking for workable support options from the agricultural sector of Pakistan shedding tireless endless hours while working towards trying to address to the needs of the basic micro economic systems at the smallest of the levels of the scale.

There where human and natural odds interact and the economic survival of the fittest is not even the nearest of the explanations when it comes to addressing the root causes of economic and social imbalances.

There is no concept of spare time but where there is a will there is a way so almost all of my time other than my first interests is interlinked with direct and indirect activities helping the socially and economically marginalized people.


Why did you join Cph Volunteers?

Ever since my first week in Copenhagen I have been in touch with Cph Volunteers. I think it has been one of the best and the most simple way to express my feelings for the common good and the collective well being concerning any society and social system.


Tell us your best experience with Cph Volunteers...

At Cph Volunteers every activity has its own meaning for any one participating in it. But for me one of the most interesting and involving activities was supporting the Special Olympics Team Malta as a Guide for their participation in the Special Olympics European Football Tournament 2012 Denmark.

It was one of the most heartening experiences where sportsmanship and the challenge and the thrill to compete in sports was directly met with the much superior challenge to survive as human beings with all its respects and dignity.

The opportunity to support, lending a helping hand and sharing the enthusiasm of the marginalized sportsmen was really a very strong and at the same time very humbling motivation to keep on trying to do better for the world.September - Karlis Laizans


Hvornår kom du til Danmark, og hvorfor er du her?

Jeg kom til Danmark for to år siden i slutningen af august, 2010. Jeg kom hertil for at studere Marketing Management og for at få nye oplevelser og blive bedre til engelsk.


Hvad arbejder du med, og hvad laver du i din fritid?

Jeg studerer stadig og i min fritid prøver jeg at have det så sjovt som muligt. Jeg rejser, når jeg får muligheden, hygger mig med mine venner, jonglerer og spiller spil.


Hvorfor blev du medlem af Cph Volunteers?

Jeg blev medlem af Cph Volunteers for at møde nye mennesker og for at bruge min fritid på en god måde.


Fortæl os din bedste oplevelse hos cph volunteers...

Min bedste oplevelse med Cph Volunteers var min første opgave. Det var til BMX Championship i 2011. Jeg arbejdede i servicecenteret, og vi grinede så meget og havde det så sjovt. Og så fik jeg oven i købet nogle nye venner. Det kunne ikke blive meget bedre.August - Johan Gaunitz


Hvorfor meldte du dig ind i Cph Volunteers?

Det er en "familietradition" at engagere sig i samfundet som frivillig. Min tip-tipoldefar Johan Pontén arbejdede - som frivillig ved siden af sit embede - med psykisk syge. Min far engagerede sig bl.a. i spejderbevægelsen som leder og lejrchef. Min mor engagerede sig i folkedans, teater og håndbold som frivillig, så for mig har det været ganske naturlig at gå videre i "frivilligsporet"

Jeg havde dog ikke hørt noget om Cph Volunteers før jeg på et kursus anordnet af Center for frivilligt socialt arbejde mødte en pige der fortalte os om Cph Volunteers. Et par måneder senere meldte jeg mig ind via nettet, men først 7 -8 måneder herefter begyndte jeg aktivt at deltage som frivillig.

Herefter har jeg været engageret i adskillige aktiviteter via Cph Volunteers, fra at servere på Frivillighedens Dag til at være guide ved fotoudstillinger og nu senest chauffør ved Copenhagen Jazz Festival.


Hvad laver du til hverdag og i din fritid?

Formelt så er jeg faktisk overgået til efterløn nu, men alligevel så arbejder jeg videre, både som kustode og interviewer. I min fritid padler jeg i min kajak eller vandrer og om vinteren står jeg på ski.


Hvad har været din største oplevelse i forbindelse med en opgave?

Det er meget svært at vælge da Cph Volunteers har givet mig så mange rigtigt gode oplevelser. Den største oplevelse var nok alligevel "Spring Festival", teaterforestillinger - hovedsaglig for børn. Børn er jo oftest så spontane, positive og umiddelbare i deres oplevelser.

Hvad er det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers?

Det bedste ved at være medlem er helt sikkert at man møder en hel masse forskellige positive og engagerede individer fra hele verden. Det oplever jeg som uhyre positivt.Juli - Glyka Goldfish


Hvornår kom du til Danmark og hvorfor er du her?

Jeg kom til København i januar 2011 efter jeg afsluttede min kandidat, hvor jeg fik muligheden for at arbejde i fem måneder. Bagefter fik jeg tilbuddet om at forsætte mit arbejde i yderligere seks måneder og nu er jeg lige startet på min PhD som vil tage tre år.


Hvad arbejder du med og hvad laver du i din fritid?

Jeg arbejder for Department of Food Science ved Københavns Universitet som PhD studerende. I min fritid går jeg til dansk, læser, laver mad, spiller spil, træner og deltager i events som frivillig.


Hvorfor blev du medlem af Cph Volunteers?

For mig er det at være frivillig en livsstil, og i mit hjemland var jeg frivillig i næsten 10 år i samme organisation. Da jeg fik muligheden for at blive længere i København ledte jeg på nettet efter en organisation, hvor fandt jeg Cph Volunteers som jeg blev en del af.


Fortæl os din bedste oplevelse hos cph volunteers...

For mig betyder hver enkelt event noget specielt, men min bedste oplevelse var Forårs Festivalen hvor jeg deltog i tre dage. Det unikke ved dette event var muligheden for at se og møde mange forskellige artister fra Europa og tale med dem.

Vi havde også en middag lørdag aften, og der var jeg så heldig at sidde til bords med tre fra Frankrig og to fra Belgien. I løbet af aftenen talte vi om mange forskellige ting og der gik op for mig, at nogle gange behøver du ikke at tale det samme sprog eller have samme uddannelsesmæssige baggrund, for at kunne udtrykke dig selv og have en hyggelig samtale med andre.Juni - Morten Hansen


Hvorfor meldte du dig ind i Cph Volunteers?

Det er faktisk en sjov lille historie – og samtidig en historie om en magisk verden som åbner sig, når man begynder at følge sin intuition.
Søndag den 11. marts 2012 får jeg pludselig den her indskydelse, at jeg skal starte til fitness. Lige da jeg er ved at være færdig med træningen, får jeg den her indskydelse, at det kunne være fedt at få en kebab.

Jeg er på vej over for at få en kebab, da jeg går forbi et italiensk pizzeria, og pludselig får jeg lyst til en italiensk pizza.

Jeg spiser en lækker italiensk pizza, mens jeg læser en gratisavis, hvor der står, at der er gratis entré til en fodboldkamp i Parken. Der er en time til kampen starter, og jeg får den her indskydelse at tage ind og se kampen.

Til min store skuffelse er alle 37.000 billetter revet væk, men der står at man kan møde op alligevel, fordi det måske ikke er alle, der indløser deres billet. På vej til Parken venter jeg på bussen.

En bus ankommer til busstoppestedet og folk stiger ud. En gut med sydlandsk udseende stiger ud bagerst i bussen, og han har en vindjakke på, hvor der bagpå står skrevet: "Cph Volunteers". Et eller andet inde i mig siger: "Cph Volunteers - den husker jeg lige".

Jeg kommer ind i Parken uden problemer og nyder stemningen. Senere samme aften går jeg på nettet og søger på "Cph Volunteers". Få minutter senere melder jeg mig ind i Cph Volunteers.


Så hvorfor meldte jeg mig ind i Cph Volunteers?

Det var bare den her indskydelse, jeg fik.


Hvad laver du til hverdag og i din fritid?

Jeg bruger det meste af min fritid på at udbrede kendskabet til et nyt frivilligt initiativ, som hedder clubcool.dk. - clubcool.dk stiller spørgsmålet: "Kan du få 5 mennesker til at smile i dag?" og opfordrer alle til at få hinanden til at smile:-)

Til hverdag arbejder jeg som freelance web-designer.


Hvad har været din største oplevelse i forbindelse med en opgave?

Jeg var bartender ved e-Boks Open 2012 (m. Caroline Wozniacki), og det var SÅ fedt!

Samtidig så var der en rigtig god og varm energi blandt alle os frivillige, så det var fedt at være en del af teamet.


Hvad er det bedste ved at være medlem af Cph Volunteers?

At have det sjovt og møde nye mennesker.Maj - Brenda Happ


When did you arrive in Denmark and why are you here?

I arrived in Denmark in November 2007 from Pennsylvania, USA. My husband was given an opportunity to work in the Danish office at FLSmidth A/S. So we agreed and here we are.


What do you work with and what do you do in your spare time?

Actually in my spare time I am a volunteer for CPH Volts. I have been a volunteer since the Cop15 event in 2009. I am also attending Danish classes for about 2 years.


Why did you join Cph Volunteers?

I joined Cph Volunteers to meet new and different people. I was also interested in the different events Cph Volunteers was hosting. As a foreigner one does not have the knowledge or the opportunity to see these types of events that we as volunteers do. It is really nice to have a “behind the scenes” aspect.


Tell us your best experience with Cph Volunteers...

I would have to say that my best experience has been when I have worked with UCI cycling and the Jazz Fest.  Both have been very well organized and are very nice to all those that are involved.Nyheder fra CPH Volunteers

Se alle nyheder

Aktuelle opgaver

Se alle opgaver
 • 20. februar

  Din medlemsprofil

  Det sker at man skifter e-mail eller telefon nummer.

  Læs mere…
 • 9. december

  Julearrangement

  Der julehygges med vores medlemmer onsdag d. 11. december

  Læs mere…
Bliv medlem